Pogosta vprašanja in odgovori

Koliko časa čakam na prejem fotografij?

Okvirni rok izdelave fotografij znaša 1 mesec. V času glavne sezone (maj-september) lahko tudi kakšen dan več.

Lahko prejmem neobdelane fotografije? Lahko prilagodite barvno obdelavo fotografij, glede na naše želje (bolj živih barv itd.)? Je možen prejem vseh nastalih fotografij?

Sama stojim za svojim delom in posledično za izborom fotografij, ki jih prejmete ter njihovo obdelavo. Če me izberete kot vašo fotografinjo, smatram, da sta vam moj način fotografiranja in obdelava fotografij všeč. V kolikor bi radi kaj spremenili, svetujem, da izberete fotografa, ki vam bo ustvaril to, kar želite, saj sama ne odstopam od mojega načina dela, prav tako tudi ne oddam fotografij, ki ne ustrezajo mojim kriterijem.

Kaj pa lokacija fotografiranja?

Lokacijo fotografiranja lahko izberete sami, oziroma jo določimo skupaj. Poleg Mangatrskega sedla, Nanosa, Krasa, Goriških Brd, Štanjela, ... zagotovo poznate še kakšen skrit kotiček, ki nam bo služil kot čudovito ozadje. Vesela sem vsakega predloga!

Kdaj naj rezerviram fotografiranje?

Povpraševanje za želen termin fotografiranja mi morate poslati vsaj mesec dni v naprej.

V katerem mesecu nosečnosti poteka fotografiranje? Lahko sodelujejo tudi ostali člani družine?

Nosečniško fotografiranje poteka v obdobju od 32.-38. tedna nosečnosti. Pri fotografiranju seveda lahko sodelujejo tudi ostali člani družine.

Kakšna so primerna oblačila za fotografiranje?

Pomembno je, da se oblačila oseb, ki sodelujejo na fotografiranju, barvno ujemajo, niso živih barv in ne vsebujejo vpadljivih vzorcev ter napisov. 

So na fotografiranju prisotni tudi rekviziti?

Uporaba rekvizitov na fotografiranju ni nujna, lahko pa jih uporabimo, če si želite.

Kaj pa druga "neobvezna" oprema za fotografiranje?

Nikoli ni odveč, če s seboj na fotografiranje prinesete kakšno osvežilno pijačo (predvsem, če fotografiranje poteka poleti), otrokovo najljubšo igračo (za usmeritev njegove pozornosti) ter seveda dobro voljo. :)

Kaj pa, če bo dež?

V primeru napovedi slabega vremena, skupaj uskladimo nov termin fotografiranja.

Ob kateri uri poteka fotografiranje?

Najlepša svetloba za fotografiranje je cca. 1 uro pred sončnim zahodom, zato vas prosim, če pri načrtovanju našega fotografiranja to upoštevate. Seveda fotografije ne bodo nič manj lepe tudi, če je napovedano oblačno vreme.

Fotografije objavite na spletu?

Po koncu fotografiranja sodelujoče vedno vprašam, če mi je dovoljena objava fotografij na mojih spletnih mestih. Vesela sem vsakega pritrdilnega odgovora in seveda spoštujem vse, ki si tega ne želite.